Radny Filip Barbachowski (z lewej) na kwietniowych Mistrzostwach Euroregionu Nysa w Trójboju Siłowym, fot. OSiR BogatyniaPo kwietniowych Mistrzostwach Euroregionu Nysa w Trójboju Siłowym w Bogatyni odbędą się kolejne zawody "siłaczy". Już w najbliższy weekend OSiR zaprasza na Otwarte Mistrzostwa Euroregionu Nysa w Wyciskaniu Sztangi Leżąc

Celem zawodów jest - jak informują organizatorzy - popularyzacja dyscypliny wyciskania sztangi leżąc oraz aktywności ruchowej wśród mieszkańców Euroregionu Nysa, Integracja środowisk sportowych oraz organizacji zajmujących się kulturą fizyczną, Promocja Miasta i Gminy Bogatynia oraz Euroregionu Nysa, Wyłonienie najlepszych zawodników w kategoriach wagowych wśród juniorów, seniorów i kobiet.

W zawodach uczestniczyć mogą zawodnicy, którzy ukończyli 14-ty rok życia w dniu zawodów. "Siłacze" startować będą w wytypowanych kategoriach: juniorzy (wiek 14 – 21 lat): 82,5 kg, +82,5 kg; seniorzy (wiek powyżej 21 lat): 75 kg; 82,5 kg; 90 kg; 100 kg; 110 kg; +110 kg oraz kobiety – open.

We wszystkich kategoriach o kolejności decydować będzie uzyskany ciężar, a w przypadku tego samego wyniku o kolejności decyduje niższa waga zawodnika.
W przypadku gdy w kategorii wagowej znajduje się mniej niż trzech rywalizujących zawodników, kategoria nie zostanie rozegrana, a zawodnicy będą mogli startować w wyższej kategorii.

Zawody odbędą się 15.05.2011 r. o godz. 12.00 (ważenie zawodników 11.30) w sali widowiskowej Bogatyńskiego Ośrodka Kultury w Bogatyni przy ul. II Armii Wojska Polskiego 1.

Więcej informacji:
tel. +48 75 77 31 343
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Do pobrania:
Regulamin
Oświadczenie rodziców

Zobacz film z zeszłorocznych Mistrzostwa Euroregionu Nysa w Wyciskaniu Sztangi Leżąc:

Na podstawie: OSiR Bogatynia


Podziel się ze znajomymi!

W celu zapewnienia jak najlepszych usług online, ta strona korzysta z plików cookies.

Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej, wyrażasz zgodę na używanie naszych plików cookies.