Wspaniale zaczęli sezon młodzi piłkarze Jacka Panfila. 6 stycznia 2020 roku rozegrali w Jeleniej Górze zawody o mistrzostwo Okręgu Jeleniogórskiego w kategorii Juniorów Młodszych, w którym zajęli II miejsce. Zawody odbyły się w hali Karkonoskiej Państwowej Szkoły Wyższej, a drużyny walczyły o Puchar Dziekana Wydziału Medycznego i Technicznego. Do turnieju przystąpiło 8 drużyn podzielonych na dwie grupy. Granica zagrała w grupie II z Śląskiem II Wrocław, „Bolko” Bolków oraz Łużyce II Lubań. Piłkarze Granicy w swojej grupie po remisach z Łużycami Lubań, Śląskiem Wrocław 1 – 1 i zwycięstwie 2-0 nad Bolkowem zajęli I miejsce.

 

W półfinale Juniorzy Granicy, spotkali się z drużyną Śląska I Wrocław remisując w regulaminowym czasie 0:0. W rzutach karnych decydujących o zwycięstwie, większym opanowaniem wykazali się nasi zawodnicy i po bramkach Dawida Sielickiego, Gabriela Nalepki oraz Krystiana Wajera mogli cieszyć się z awansu do finału!

W finale Granica o I miejsce rozegrała bardzo wyrównany mecz, który charakteryzował się wysokim poziomem sportowym. Nasi piłkarze nie ustrzegli się jednak błędu w obronie, który zadecydował o porażce. Uważam, że za występ w całym turnieju naszym piłkarzom należą się duże słowa pochwały, ponieważ został on również doceniony m.in. przez trenerów ekip biorących udział w zawodach. Podziękowania również należą się trenerowi Jackowi Panfilowi za przygotowanie drużyny do turnieju. Gratuluje !!!!!

Finał

BKS „Bobrzanie” Bolesławiec – MKS „Granica” Bogatynia 1:0

Pozostałe miejsca:3 -„Śląsk” Wrocław I, 4 - „Łużyce” Lubań II, 5 -„Łużyce” Lubań I, 6-„Śląsk” Wrocław II, 7 - „Bolko” Bolków, 8 - KKS Jelenia Góra.

Skład zespołu Granicy: Jakub Klimczak, Krystian Wajer, Gabriel Nalepka, Michał Młodzianowski, Dawid Sielicki, Adrian Piotrowski, Samuel Mały, Filip Chróścicki, Wiktor Jastrzębski, Michał Mirek.

Trener: Jacek Panfil.

Andrzej Lipko

Podziel się ze znajomymi!

W celu zapewnienia jak najlepszych usług online, ta strona korzysta z plików cookies.

Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej, wyrażasz zgodę na używanie naszych plików cookies.