Olimpia Davies pochodzi z Bogatyni, a teraz mieszka w Walii. Od lat zajmuje się fotografią kulinarną, a jej pracami zachwyca się cały świat. Jak to się stało, że zajęła się akurat tą dziedziną sztuki? Jak powstają jej niezwykłe zdjęcia i skąd czerpie inspiracje? Na te pytania mogliśmy usłyszeć dzisiaj odpowiedź w popularnym programie śniadaniowym.

[Czytaj więcej o mieszkańcach Bogatyni w Dzień Dobry TVN: TUTAJ]

- Wysmakowane fotografie Olimpii Davies zdobią okładki i rozkładówki pism kulinarnych nie tylko w Polsce, ale też w USA, Kanadzie, Wielkiej Brytanii. Polka mieszkająca w Walii robi sesje zdjęciowe dla popularnych marek kulinarnych, blogerów, czy autorów książek kulinarnych. Olimpia nie tylko fotografuje, ale także stylizuje jedzenie do sesji. Pracowała m.in. dla finalistki pierwszej edycji programu "MasterChef" Kingi Paruzel. - mogliśmy usłyszeć w programie.

O karierze Olimpii pisaliśmy wielokrotnie. Fotografka komentowała dla nas także brexit: "To już nie będzie taka sama Wielka Brytania jaką znamy".

Pytana w programie o to jak powstaje fotografia kulinarna, odpowiedziała, że tak samo dobre danie. - (...) to musi być przepis na apetyczne zdjęcie. Ja mam taką zasadę, że to zdjęcie zawsze musi być naturalne. Wszystko, co się tam znajduje w kadrze ma mieć sens. Każdy okruszek, każda szklaneczka, każda łyżeczka. Wszystko jest ze sobą ściśle powiązane - powiedziała Olimpia Davies, fotografka kulinarna.

Program można obejrzeć na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.

Prace artystki można obejrzeć na Instagramie: https://instagram.com/olimpia.davies?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Podziel się ze znajomymi!

W celu zapewnienia jak najlepszych usług online, ta strona korzysta z plików cookies.

Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej, wyrażasz zgodę na używanie naszych plików cookies.